Arnold Classic Ohio

Arnold Classic Ohio

-En konkurrence der altid byder på de vildeste ekstremer i forhold til styrke. Vil Hafthor Bjornsson fortsætte sin sejersstime? Vil det igen være Brian Shaw som løfter trofæet? Eller vil det være i år de mange unge bejlere endelig træder frem?

Arnold Classic i Ohio er kendt for at være ekstremt tungt og er blandt mange anset for at være den rigtige prøvelse for, at finde den stærkeste mand i verden.
Arnold Classic byder igen op til et show af anden verden, når det skydes i gang den 28. Februar. Arnold Classic som jo er navngivet efter Arnold selv, er måske verdens største sportsfestival, som selvfølgelig også byder på en stærkmandskonkurrence. Feltet består af 10 atleter:

Hafthor Bjornsson (vandt Arnold Classic 2018)

Rauno Heinla (Vandt Arnold Australia)

Olekly Novikov (Vandt Arnold Amateurs)

Mikhail Shivlyakov (Vandt Arnold South America)

JF Caron (Vandt Arnold Classic Africa)

Brian Shaw (Vandt Fort Warwick)

Martins Licis (Vandt Arnold Europe)

Mateusz Kieliszkowski (Point)

Jerry Pritchett (Point)

Matjaz Belsak (Point)

“Alle der har set Arnold i filmen Conan the Barbarian kender The Wheel of Pain, et kæmpe hjul af træ som skal skubbes rundt. Dette vil Rogue lave en kopi af”

Ligesom Crossfit Games har Arnold Classic udstyrsfirmaet Rogue bag sig. Dette har medført at man de sidste par år har set nogle fede implementer som skulle løftes, dog mest omkring Record Breaker eventet som følger efter den rigtige konkurrence. Sidste år lavede Rogue f.eks. en replica af Steinborns gamle historiske stang, så der kunne laves en ny Steinborn squat rekord, som faktisk bare er et squat hvor stangen starter på gulvet, så du selv skal få den op på ryggen. De har også genskabt Cyr-håndvægten, som er den måske mest legendariske håndvægt. I år tager de skridtet længere! Først og fremmest vil de lave en så tro kopi som mulig, af den rigtige Husafell sten fra Island. Den rigtige Husafell sten som i virkeligheden var en form for dør til en indhegning til får. Denne sten har været en Islandsk tradition til at teste styrke i mange mange år, og har også før været et event, dog udført med en form for metalform der egentlig ikke helt ligner stenen. Derudover tager de den skridtet endnu længere ved også at lave banen atleterne skal bære stenen på, efter de rigtige mål af indhegningen. Endnu vildere er, at der i år vil være et event aldrig set før. Alle der har set Arnold i filmen Conan the Barbarian kender The Wheel of Pain, et kæmpe hjul af træ som skal skubbes rundt. Dette vil Rogue lave en kopi af, som atleterne så skal skubbe rundt så vidt som muligt.

Derudover vil atleterne i år blive testet i klassikeren Elephant Bar Deadlift, som er blevet fast del af Arnold Classic Ohio. Det er kort sagt en meget lang dødløftstang, som har et ekstremt whip. Her løfter de så om maks vægt, hvor som et lille tvist, at der er 50.000 dollar til den, som præstere at løfte mere end 501kg, altså en ny verdensrekord. De sidste events er log press for reps og natursten til skulder. Log for reps vil byde på “The Austrian Oak”, også opkaldt efter Arnold, som er en meget meget tung og stor log, og så deres “Feather Log” som er mindre, men stadig ufattelig tung, som atleterne kan vælge hvis ikke de kan den store log. Naturstenen er en stor rund naturlig sten på 186kg, som skal føres fra gulvet til skulderen flest muligt gange.

Hvad kan forventes?

Man kan forvente at konkurrencen vil presse atleterne til bristepunktet. Men derudover vil det også være en konkurrence som kan byde på overraskelser. Der er fire atleter som jeg personligt selv ser har en reel chance for at vinde. Bjornsson, Shaw, Licis og Kieliszkowski ser alle skræmmende stærke ud.

Bjornsson er selvfølgelig favoritten til at løbe med titlen, da han sidste år vandt samtlige konkurrencer han deltog i. Bjornsson var den første nogensinde til at vinde Arnold Classic, Europe’s Strongest Man og World’s Strongest Man samme år. Derudover vandt han også WUS-Dubai, som du kan læse om i en tidligere artikel. Derudover er han gået skadesfri gennem året, og virker til blot at blive stærkere og stærkere. Bjornsson ser ud til at være klar til at forsvare sin titel, og er derudover en af dem der har en chance for at lave over 501kg i dødløft.

Shaw havde et skuffende år sidste år, i forhold til tidligere. Skuffelsen var tydelig, da han for andet år ikke vandt World’s Strongest Man. Men Shaw er kendt som den største taktiker i sporten, alle events er gennemtænkt til mindste detalje, og Shaw ved præcis hvad der skal til for at vinde. Shaw har 4 WSM titler samt 3 Arnold Classic titler. Shaw har også tidligere haft verdensrekorden i dødløft, så man skal ikke være i tvivl om han vil komme med 110km i timen.

Licis var allerede kvalificeret til Arnold Classic, men deltog og vandt også ekstra konkurrencen i Santa Monica d. 19. januar. Licis er en atlet som ikke virker til at have nogen svagheder, selvom han måske ikke er verdens bedste til et bestemt event, er han ekstremt dygtig på tværs af det hele. Derudover fik han i 2018 igen en fjerdeplads til WSM for andet år i træk, kun få point fra podiet.

Kieliszkowski er den sidste atlet som jeg tror har en reel chance for at vinde Arnold Classic. Kieliszkowski blev nr 2 til WSM 2018, hans hidtil bedste placering. Modsat Licis er Kieliszkowski en mester når det kommer til eksplosiv styrke. Alt hvad der handler om at bevæge sig, kort som lange distancer, er han altid en klar favorit. Men til gengæld er hans akilleshæl dødløft. Kieliszkowski har flere gange ført en konkurrence, men tabt til sidst på grund af at han scorer så lavt på dødløft. Det mest ekstreme eksempel var sidste år hvor han vandt 4 ud af 5 events, men gjorde det så dårligt i dødløft han stadig blev nr 2. Men får han styr på det vil de andre atleter klar være bange for den stærke polak.

Udgivet
Kategoriseret som Artikel

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.