Konkurrencer & Niveau

DISCLAIMER:

holdningerne og observationerne udtrykt i indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger og observationer og er således ikke nødvendigvis et udtryk for crossfedt ministeriets holdninger.

god læsning!

Konkurrencer & Niveau

Et læserbrev af Peter Melvej

Hej Crossfedt Ministeriet.

Først & fremmest er det fedt med jeres podcasts. de er gode og fanger bredt.

Hermed lidt kommentarer til jeres podcast nr. 30, omhandlende konkurrencer & niveau.

Jeg har siden 2014 selv afholdt 6-7 konkurrencer her i CrossFit Holstebro, og jeg har haft atleter med til (mener det er) alle Rx’d konkurrencer i Jylland – lige fra den første i By The Mill i 2015.

Niveauet har været meget svingende og det er det endnu mere nu, hvor der er flere, som gerne vil konkurrere.

Jeg vil som headcoach IKKE se en af mine atleter stå på gulvet til en First Timers-konkurrence, uden at kunne lave lidt pull ups, eller have en Intermediate-atlet, som ikke kan lave chest-to-bar pull ups & et par bar muscle-ups.

Hvad gør jeg, for at de kommer rigtigt afsted:

Jeg har selv et konkurrencehold på næsten 25 aktive atleter og vi træner sammen hver søndag. De skal høre mig om det stævne, de gerne vil til og ligeledes sørger jeg for, at de kommer i de rigtige grupper/ niveauer.

Efterhånden bliver det tungere & tungere – eks. 30/20 kg. DB GTOH (dumbbell ground-to-overhead, red.) i scaled – og derfor er vi nødt til, at være endnu bedre, inden vi tilmelder os på niveauerne. Jeg vil som headcoach IKKE se en af mine atleter stå på gulvet til en First Timers-konkurrence, uden at kunne lave lidt pull ups, eller have en Intermediate-atlet, som ikke kan lave chest-to-bar pull ups (C2B) & et par bar muscle-ups (BMU).

Nogle synes det er forkert! Måske? Men det er mig som skal samle dem op i boxen igen og motivere dem til at fortsætte med at træne CrossFit efter en dårlig oplevelse. Jeg vil aldrig have, at mine atleter skal være “over niveau”, men de skal kunne de øvelser, som kan forekomme i de forskellige niveau-inddelinger. Ikke for reps, men de skal kunne lave min. lidt af hver skill del.

Jeg tror, at mange boxe idag ikke har helt styr på, hvem der tilmelder sig hvor, da det flere steder er business og ikke community der styrer stedet.

For mig er det kvalitet på dagen og ikke kvantitet – med andre ord ikke en “forretning”

 

Jeg har selv lige afholdt Cold Steel vol. 2, og i den forbindelse prøvede jeg noget nyt:

Det var en scaled+ konkurrence med intermediate niveau i finalen. Det var meldt ud, ligesom vægten også var meldt ud inden tilmelding. Herrer løfter 50 kg. & damer løfter 35 kg. – så ved de, hvad de går ind til. 

Eks. EVENT 1: 

Der var en buy-in på 30 UB DU til hver (unbroken double-unders, red.) til hver, før de måtte starte på deres 16 min. AMRAP. Men: Hvis én ikke kunne, så måtte makkeren tage 60 UB. Kunne ingen af dem, så måtte de starte direkte på AMRAP, med 60 reps minus. Det gav meget positiv feedback og muligheden for at deltage i eventet, uden at bruge 16 min. på DU (og være lidt til grin). Ligeledes havde jeg gjort i finalen, hvor du istedet for 5/3 BMU, kunne lave 20/15 C2B – så du stadig kunne deltage, men med rette var lidt bagud.

For mig er det kvalitet på dagen og ikke kvantitet – med andre ord ikke en “forretning” (16 herrer teams & 8 dame teams). Jeg vil rigtig gerne udfordre deltagerne på deres niveau, og give dem så mange udfordringer som muligt. Derfor er de også på gulvet hele tiden og der er ingen “floater” i et hjørne for at fylde deres behov for min. 4 WOD’s op.

Blot lidt kommentarer 😉

Vh. Peter Melvej 

CrossFit Holstebro

 

NB: Lørdag den 26/1 afholder Peter NIGHTMARE konkurrencen, som består af 8 RX MIX hold, & 8 herrer INTERMEDIATE hold.

Det foregår om natten & der kommer noget helt nyt CrossFit som ikke er set til konkurrence før! 

Atleterne starter i svømmehallen kl. 00.00 og har min. 6 WOD’s i løbet af natten.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.