CrossFit Games Regionals 2018 Preview

DISCLAIMER:

holdningerne og observationerne udtrykt i indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger og observationer og er således ikke nødvendigvis et udtryk for crossfedt ministeriets holdninger.

god læsning!

CrossFit Games Regionals 2018 Preview

Af Thomas Hoffman (@ligusterfitness)


Med første stadie af kvalifikations-processen til CrossFit Games vel overstået (i hvert fald for de overmennesker, der nu kan se frem mod en forlængelse af deres “officielle” CrossFit sæson), kan vi nu begynde at se fremad mod næste fase – det “clusterfuck” af fitness, der kommer til at finde sted over weekenderne i uge 20, 21 og 22.

9 regioner – 360 kvinder, 360 mænd og 360 hold af 4 personer gør klar til at kæmpe om den ultimative præmie for en konkurrence-CrossFitter: En billet til Crossfit Games!

Alle events blevet offentliggjort, og de sociale medier flyder som sædvanligt over  og som altid deler de vandene! Jeg vil forsøge at give mit personlige indtryk af de forskellige events, den måde de er sat sammen på, samt et bud på de atleter, som bliver værd at holde øje med i enkelte events.

Da CrossFedt Ministeriet har talt rigtigt meget om de danske deltagere i deres Podcast, har jeg valgt ikke at fokusere på danskernes muligheder og chancer.

EVENT 1: KNOWN AND KNOWABLE (og så alligevel ikke!)

TRIPLE 3

 • 3 km roning
 • 300 double unders
 • 3 miles løb (på airrunner)

Time Cap: 49 minutter

Event 1 og 2 er begge workouts, som vil være kendt af crossfit-fans.

Årets første Regionals event er Triple 3, som på mange måder har opnået mytestatus i Crossfit-verdenen af to grunde:

 1. Mange af Games-deltagerne fra 2014 betragter den som den hårdeste Games-workout, de har lavet.
 2. Rich Froning, der af HQ bliver betragtet som “The fittest man in history” GIK under de 3 miles løb, som workout’en slutter med.

For mig var Triple 3 den første Crossfit Games workout, jeg lavede Rx.

Jeg har lavet den 4 gange – senest i går, hvor den blev testet i “Regional format”. Der skal her lyde en stor tak til Norce Crossfit for gæstfriheden!
Her er – ganske kort min oplevelse af workout’en:

Roningen var – for mig – et non-issue. Jeg roede de 3 km på lige under 11 min. og jeg kunne godt have roet et par kilometer mere i samme tempo. For atleterne til Regionals (fordi der er flere!) er det et spørgsmål om IKKE at lade sig rive med af konkurrenterne, og holde det pace, man har planlagt på forhånd. Jeg havde svært ved at kontrollere vejrtrækningen efter de første 100 double unders, så den del af workout’en gik langsomt for mig, og løbet blev lidt langsommere end jeg godt kunne have tænkt mig, men da det var første gang jeg løb på en Assault Runner, så løb jeg nok lidt for konservativt på de første 1,5 miles. Hvis man som Regionals deltager ikke tror at det er nødvendigt at opsøge en Assault Runner i forberedelsen til denne her workout, så tager man fejl!

Denne workout handler PRIMÆRT om de 4,8 km på Air runner – og især om den midterste 1,5 miles. Det er DER workout’en bliver afgjort. Hvis man bliver snydt til at løbe for stærkt af sine konkurrenter, så kan det ende RIGTIGT skidt.

Jeg synes dog time cappet er højt sat. Jeg var selv under, og jeg er altså ikke nogen cardiomus.

Regionals 2018 – what to expect?

Air runneren er signifikant anderledes at løbe på end et almindeligt løbebånd eller landevej/atletikbane, og derfor vil tiderne nok ikke blive MEGET hurtigere end de var i 2014. Faktisk vil Rob Fortes vindertid på 33:03 nok kunne betegnes som en fremragende tid i denne her sammenhæng. Skal vi se på favoritter, så kommer vi jo under ingen omstændigheder uden om en Mat Fraser, der stiller op i Central regionen efter han er flyttet til Cookeville og nu træner i CrossFit Mayhem. Han vandt det 7 km trailrun til Games i 2016 og rent tidsmæssigt er vi lidt kortere her, men det er primært et spørgsmål om at holde sig under syregrænsen hele vejen. Det var dér det kiksede for Froning i 2014.

Andre navne, der er værd at holde øje med, er nogle af de sædvanlige: Josh Bridges, Brent Fikowski – og så vil det være interessant at se Patrick Vellner i denne her workout. Han læser til kiropraktor og er klart den top-10 atlet, der træner “mindst” henover efterår og vinter, så hvordan reagerer han på en workout, der primært består af aerob kapacitet?

Når det så er sagt, så er der næppe nogle af Games-atleterne der snubler på denne her, for de ved godt, hvor vigtigt aerob kapacitet og at passe sit løb er!

Jeg HÅBER som fan og tilskuer, at Assault, som er firmaet bag Air Runneren har sørget for en ordentlig flåde af Air Runners!

Kære CrossFit: Kun ét heat for mænd og ét heat for kvinder, tak! Det bliver efter alt at dømme det kedeligste individuelle event til Regionals at se på NOGENSINDE!

Først 10-12 minutter på romaskine, så 40 mennesker, der hopper ude af takt – rundt regnet 300 gange, og så løber 4,8 km på et løbebånd… zzzzzz

EVENT 2: BÆNKPRES TIL REGIONALS!!!!

LINDA
FOR TIME:

 • 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep
 • Dødløft (134 kg/100 kg)
 • Bænkpres (88 kg/62 kg)
 • Squat Clean (66 kg/48 kg)


Time Cap: 17 min

For nogle – måske mange – af deltagerne på kvindesiden er 55 bænkpres med 62 kg tungt! Til gengæld, så vil det for nogle af mændene være en workout, der bliver blæst igennem, da den ikke er særligt tung for de fleste. Og da vægten er standardiseret, vil vi se nogle af de tungere – stærke atleter, som f.eks. en Nick Urankar (@nickurankar), Tim Paulson (@trexpaulson) og en Roy Gamboa (@cfroygamboa) klare sig rigtigt godt her.

Normalt så er Linda: Halvanden gang kropsvægt i dødløft, kropsvægt i bænk og 0,75x kropsvægt i squat cleans. Med et timecap på 17 minutter, vil vi nok se en del kvinder slås for at klare det, hvorimod mændene næppe vil have de store udfordringer. Frederik Ægidius (@frederikaegidius) lavede for nyligt Linda på lidt over 11 minutter – med tungere vægte end dette, da han fulgte sin kropsvægt.

Sidst jeg lavede den, kørte jeg med 135-90-67,5, så altså meget tæt på vægten for Regionals. Umiddelbart er det også en workout, som jeg tror mange Regionals atleter ikke har prøvet før den blev annonceret, da mange af dem aldrig laver benchmark workouts og derfor skal prøve kræfter med den for første gang. Personligt forestiller jeg mig et setup, hvor stængerne til dødløft og squat cleans skal avanceres ned ad banen, hvor bænkpres vil være fast. Det vil gøre eventet tilskuervenligt, og i modsætning til Triple 3, så bliver denne her spændende som tilskuer!

EVENT 3 – CIRKUS KOMMER TIL BYEN!

FOR TIME:

 • 9 MUSCLE UPs
 • HANDSTAND WALK
 • 36 PISTOL SQUATS
 • HANDSTAND WALK
 • 9 MUSCLE UPS
 • HANDSTAND WALK
 • 45 PISTOL SQUATS
 • HANDSTAND WALK
 • 9 MUSCLE UPS
 • HANDSTAND WALK
 • 54 PISTOLS

Time Cap: 14 minutter

Man skal ikke vide særligt meget om programmering for at kunne se, hvad det er, Dave Castro har gjort med sine events til Regionals.
Event 1: “Har I styr på jeres cardio?” godt!
Event 2: “Har I husket at løfte vægte?” godt!
Event 3: “Nu glemmer I ikke gymnastikken, vel?” Super!

Det er efter al sandsynlighed Event 3, der vil byde på den rampe, som CrossFit præsenterede for et par uger siden, og som har oversvømmet sociale medier med Storm P-agtige anordninger i hobetal.

Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg synes handstand walk i Crossfit er noget pjat, og kun bliver programmeret så ofte, fordi L-Ron Glassman har gymnastik-baggrund. (Og det er kun ca. 40 % galde og fornærmelse over at jeg ikke selv kan gå på hænder).
Vi harligesom set at de bedste CF’ere i verden kan gå på hænder – og i 2014 til Regionals, så kan et event som dette hurtigt spænde ben for nogle af de allerstørste favoritter. Den forsvarende mester, Sam Briggs, kom ikke til Games i 2014 på grund af handstand walk. Dog er dette event så langt, at jeg har svært ved at se, hvordan et lille trip up skal koste noget. Og det skal det helst heller ikke! Vi vil have de bedste atleter til Games! Jeg vil blot sige: Mat Fraser er GOD til pistols… Altså one legged squats.

EVENT 4 – HVOR ER RESTEN?!

FOR TIME:
 2 RUNDER

 • 10 SNATCHES 80 kg/57 kg
 • 12 BURPEES

derefter,

 2 RUNDER

 • 10 SNATCHES 52 kg/34 kg
 • 12 BURPEES

TIME CAP: 9 MIN

Denne her workout er lidt spøjs… Da jeg så, den tænkte jeg “Hvor er resten?” Den virker på en eller anden måde ufærdig, og det vil helt sikkert gøre den overraskende hård for nogle af atleterne. 80 kg og 52 kg snatches virker lidt som en joke, men jeg er nu ikke tvivl om denne her workout kommer til at gøre ondt. Et lille twist med den første vægt i snatch. Det er lige 5 kg tungere end de plejer at køre med. Men det bliver en workout med fuld smæk på!

EVENT 5 – THE CHIPPER

FOR TIME:

 • 50 HANDSTAND PUSHUPS
 • 50 TOES-TO-BAR
 • 50 CAL ASSAULT BIKE
 • 50 DUMBBELL BOX STEP-OVERS
 • 50 FT. RIGHT ARM DUMBBELL OH LUNGE (32/25 kg)
 • 50 FT. LEFT ARM DUMBBELL OH LUNGE (32/25 kg)

Time cap: 17 minutter (mænd), 22 minutter (kvinder)

Her er den så! Årets chipper! Den ser smertefuld ud, men det er en klassisk Castro-chipper. Single-modalitetsøvelsen ligger midt i workouten og stiller store krav til atleternes evne til at ramme det HELT rigtige pace på cyklen. Der skal nok være et par stykker, der vil forsøge at gå unbroken på HSPU, og de vil med stor sandsynlighed IKKE vinde workouten…

EVENT 6 – CLASSIC CASTRO

FOR TIME:

 • 4 ROPE CLIMBS
 • 16 THRUSTERS (70 kg/48 kg)
 • 3 ROPE CLIMBS
 • 12 THRUSTERS (70 kg/48 kg)
 • 2 ROPE CLIMBS
 • 8 THRUSTERS (70 kg/48 kg)

Time Cap: 17 minutter

Hmm. Hvor har jeg set denne her før? Det er årets Fran til Regionals. Push-pull kombi med Rope Climbs og Thrusters, dog med de to små twists at rope climbs ligger først, og thrusters er tungere end vanligt. Workout’en har et 2 minutters time cap, men jeg skyder på at nogle af de bedste atleter, som på dette tidspunkt måske skal slås for de sidste placeringer for at komme til Games, vil brænde den af på under 3 minutter – måske endda 2:30! Det bliver hurtigt, det bliver vildt og der vil potentielt være mange placeringer, der kan rykkes rundt her!

OVERORDNET – WELL DONE, DAVE!

Min overordnede holdning til dette års Regional discipliner er at Castro (@thedavecastro) igen viser at han er The Evil Genius of CrossFit! Kigger vi modaliteter, ser workout’sene sådan her ud:

EVENT 1 EVENT 2 EVENT 3 EVENT 4 EVENT 5 EVENT 6
MGM

Triplet

WWW

Triplet

GGG

Triplet

WG

Couplet

GGMWWW

Chipper

GW

Couplet

M står for Monostructural

G for gymnastics

W for weightlifting – i dette tilfælde som løft af vægte

Events virker enkle, og derfor ved man at der vil komme masser af drama. Jeg forstår godt, hvorfor han programmerer Triple 3 til Regional-konkurrencerne, men i forhold til at det skal være tilskuervenligt, så må det betegnes som en “foul ball!” Som test er den fin, men det bliver nok ikke fuld opmærksomhed på skærmen, når jeg sidder og kigger med på livestream.

Tak fordi du læste med! Skulle du have lyst til at læse mere, så kan du slå et smut forbi min blog:https://cardioten.blogspot.dk/, hvor indholdet er væsentligt mere nørdet end her!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.